2014. április 16., szerda

Tavaszi lencsesaláta


Ez a saláta annyira, de annyira finom volt! Pedig - vagy pont ezért finom -, roppant egyszerű elkészíteni és nem is igényel szerintem sok hozzávalót sem. Húsvétra is ajánlom nektek, de akár most a böjti időszak alatt is remek és tápláló fogás lehet. A recept az áprilisi Kifőztük magazinban jelent meg. Ha eddig még nem tettétek meg, töltsétek le ingyen, mert remek recepteket találtok benne.

Hozzávalók:
  • kb. 500 g főtt lencse (konzerv is lehet)
  • 2 szál újhagyma (zöldjével együtt)
  • 3-4 db kisebb sörretek
  • 4 db főtt tojás
  • 1 piros kaliforniai (vagy más piros paprika)
  • kb. 10 dkg hántolt, sózott napraforgómag
Az öntethez:
  • 1 dl tökmagolaj
  • 1 citrom leve
  • frissen őrölt bors
A lencsét szűrőben lecsepegtetjük, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott újhagymát, gerezdekre vágott sörretket és tojást, valamint a felkockázott paprikát. Megszórjuk a napraforgómaggal és meglocsoljuk a citrommal összekevert, sóval, borssal ízesített tökmagolajjal. Azonnal tálaljuk.

Tipp:

Tovább gazdagíthatjuk kockára vágott, füstölt sonkadarabokkal.


Nincsenek megjegyzések: